Jamaica, once you go you know!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ruth Smit - WaarBenJij.nu Jamaica, once you go you know!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ruth Smit - WaarBenJij.nu

Jamaica, once you go you know!!!

Door: Roeffy

Blijf op de hoogte en volg Ruth

09 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam

Hey allemaal!

We zijn terug uit Jamaica en het was fantastisch!!! Veel beleefd en veel te vertellen! De korte samenvatting: Jamaica is schitterend, de mensen zijn vriendelijk, en het is absoluut niet onveilig (waar veel mensen ons van te voren voor waarschuwden)!

Eindelijk was het dan zover, zaterdag 30 september, ons vertrek naar Jamaica! Na ong anderhalf uur vliegen geland op Montego Bay, koffers halen, dit verliep allemaal nog prima, maar toen door de douane… Voor iedereen uit Curaçao 100% controle. Uiteindelijk viel het voor ons nog mee, 5 dingen uitgepakt en toen mochten we gelukkig doorlopen. We werden opgehaald, geregeld via het guesthouse waar we verbleven, maar zoals het nou eenmaal op de carribean gaat moesten we nog wel ff wachten voordat deze persoon op de luchthaven was. In de tussentijd al 2 Jamaicaanse jongens ontmoet en wat over Jamaica gebabbeld. Hierna 2,5 uur gereden naar ons guesthouse (deze afstanden zijn we vanuit Curaçao niet meer gewend). Bij aankomst viel de luxe ons een beetje tegen in vergelijking met de website maar het was goed genoeg! Bovendien kregen we een warm welkom van wat locals in het guesthouse. ’s Avonds natuurlijk nog wel ff op stap in Ocho Rios met Greecie, een Jamaicaanse die in het guesthouse woont. En de muziek was geweldig! Kortom een eerste geslaagde kennismaking met Jamaica!

De volgende dag vroeg wakker, lekker ontbijt gekregen vanuit het guesthouse het bijbehorende strand bekeken, wat echt mooi was en toen op naar de Dunn’s River Falls. Dit zijn echt werkelijk waar prachtige watervallen! Onder begeleiding van een gids de watervallen beklommen, waarbij hij ondertussen foto’s nam, echt geweldig! Hierna gelunchd in Ocho Rios en heb ik ook nog ff gevolleybald met 7 grote Jamaicaanse mannen, wat erg gezellig was en ook nog een mooie avond opleverde. We zijn namelijk meegenomen naar een soundsystem dancehall party op het strand, briljante muziek en de sfeer geproefd hoe de Jamaicanen feesten (we waren ong de enige blanken op het feest).

Maandag gewoon vroeg op, ontbijten, chillen… ’s Middags naar een botanische tuin geweest (ben de naam ff kwijt) en wederom vielen onze monden open vanwege de schoonheid van Jamaica, de foto’s spreken voor zich! Hierna naar het reggae X-plosion museum geweest, veel bijgeleerd over de reggae cultuur van Jamaica. ’s Avonds thuis gebleven vanwege harde regen en bovendien gingen we de volgende dag toch naar Kingston.

Na wederom een fantastisch ontbijt met local food van de huishoudster Joyce, op weg naar Kingston met Pablo (een rasta man geboren in Kingston die nu naast het guesthouse woont). Wat een rit… Via Ocho Rios met een taxi naar Kingston, enne wat nu een volle taxi is daar verschillen wij toch duidelijk van mening met de Jamaicanen, dus af en toe zaten we heerlijk tegen elkaar gepropt in de taxi. De eerste indruk van Kingston: druk, vies, onvriendelijke mensen en dit is eigenlijk ook zo gebleven. Het was leuk om Kingston gezien te hebben, maar daar is ook alles mee gezegd. Wel was het Bob Marley museum erg leuk, het blijft toch de legende van Jamaica! De terugreis hebben we met een taxi busje gedaan, plek voor 22 mensen staat er doodleuk, maar er zitten gewoon 35 mensen in gepropt… ow ja en de rijsteil van de taxi chauffeurs is ook echt briljant, inhalen is een sport en verder zo hard mogelijk doorrijden. We waren trouwens wel erg blij met Pablo, zonder hem was de weg in Kingston vinden een stuk lastiger geweest. ’s Avonds nog op stap geweest naar Oceans 11, een karaoke party, maar wel heel anders en een stuk beter dan bij ons, betere muziek en gemiddeld betere stemmen. Hierna nog tot in de vroege uurtjes met onze volleybalvrienden in het casino gezeten. Kortom een gezellig laatste avond in Ocho Rios!

Woensdag zijn we vertrokken naar Negril, de ‘badplaats’ van Jamaica. Wat een reis! Eerst met de taxi naar Ocho Rios, vervolgens in een volgepropt busje naar Montego Bay en toen met het volgende busje naar Lucea en gelukkig vanuit daar met een taxi naar Negril. Wel is de verbinding super goed, je moet echt letterlijk je backpack achterna rennen, omdat deze alweer voor je naar het volgende busje wordt gebracht. Hier echt een fantastisch guesthouse gevonden, tip van de eigenaar van het vorige guesthouse. Lekker gedouched en toen via een heerlijke nachtelijke strandwandeling bij een reggae concert terecht gekomen.

Donderdag de ochtend begonnen met zwemmen in de zee, kan het nog beter? Hierna met Djubi de hele dag getoerd in omgeving Negril. Djubi is net zoals Pablo ook een rasta die we in het guesthouse hebben leren kennen. Eerst gestopt bij een waterval waarin we, maar vooral Griet, als kleine kinderen hebben gespeeld. Hierna naar de Roaring River, waar we van een mountain bewoner zelf een rondleiding hebben gekregen (dankzij het feit dat Djubi hem al vanaf kinds af aan kende). Lekker gezwommen in een mineraal rivier en gekeken naar spelende kinderen en wederom fantastische natuur! Hierna bij een Cliff geweest, toen door naar Rick’s cafe (dankt zijn bekendheid aan het bezoek van de Rolling Stones). Hier ben ik van een plateau van 9 meter gesprongen, wat helemaal goed is gegaan! Toen vis gekocht voor de maaltijd die Djubi ’s avonds voor ons gemaakt heeft (was overigens heerlijk) op een marktje ergens aan zee. Ook weer een hele ervaring! Nog ff 1 strandje gepikt en toen terug naar het guesthouse. Enne ’s avonds ook weer op stap natuurlijk!

De laatste volle dag vertrokken naar Montego Bay, aangezien we zaterdag ook best vroeg moesten vliegen. Hier verbleven in een hotel, het mooiste en luxueuste tot het laatst bewaard! Verder niet veel gedaan die dag, een beetje gechilled aan het zwembad, maar ’s avonds natuurlijk nog wel op stap geweest! Ons laatste nacht, dus we moesten wel! Weer een dancehall party, maar deze was meer op de toerist gericht dus toch minder indrukwekkend als de eerste.

En helaas zaterdag, terug naar Curaçao. Goede vlucht gehad en we kunnen allebei terugkijken op een geweldige vakantie naar een geweldig land!!! Een aanrader voor iedereen, maar boek zeker geen all-inclusive hotel, daar is Jamaica veel te mooi voor!

En tja ik blijf op vakantie gaan, want morgen vertrek ik voor 5 dagen naar Bonaire! De verhalen en foto’s krijgen jullie uiteraard na die tijd te horen en te zien!

Tot snel dikke kus, ayo
Ruth

p.s. Skype is heel makkelijk te downloaden via skype.com en dan kun je dus wereldwijd gratis bellen!

Enne de foto's staan onder het fotoboek, omdat het er dit keer super veel zijn.

• 09 Oktober 2006 - 07:25

Marike: