Bonaire
Door: Roeffy
Blijf op de hoogte en volg Ruth
14 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam
Hey Allemaal!
Jaja daar ben ik alweer. Nu een verslagje over mijn 2e week vakantie in Bonaire, totaal anders dan Jamaica, maar ook weer prima!
Zaterdag en Zondag nog ff bijgekomen van Jamaica en toen maandag gelijk door naar Bonaire. Dit wel met een heel ander vliegtuig, een kleintje waar max. 9 personen (inclusief piloot) in kunnen. En bovendien was ik na 20 minuten vliegen al op Bonaire, best relaxt! Op het vliegveld stond Wijnand (goede vriend uit Curaçao) mij al op te wachten. Hij moest eerder vliegen, omdat de vluchten al vol waren vanwege de Regatta (zeilevenement) op Bonaire. Ff spullen droppen bij het guesthouse en toen gelijk de hoofdstad (beter een groot dorp genoemd) in om te eten en de evenementen rondom de Regatta te bekijken. Erg gezellig allemaal, het was een soort braderie. Toch redelijk vroeg gaan slapen, want het feest was nog niet helemaal op gang en Jamaica zat er toch ook nog een beetje in.
Dinsdag hebben we de zoutproductie van Bonaire bekeken. Ze winnen hier het zout gewoon uit de zee, maar daar gaat natuurlijk wel een heel proces aan vooraf. Tijdens het drogen krijg je zelfs roze water, omdat het dan zo geconcentreerd met zout is dat er alleen een rood micro-organisme in kan leven. Ook de slavenhuisjes bekeken, waar toendertijd de slaven in leefden. Ongelofelijk dat je daar in kan/moet leven, wat klein! Hierna zijn we lekker gaan surfen! ’s Avonds geprobeerd om na een power nap de stad in te gaan, maar we zijn toen eigenlijk in bed blijven plakken, toch nog steeds te moe haha!
Woensdag vroeg op en met Hans (een outdoor activiteiten begeleider) de grotten van Bonaire gaan bekijken. Erg mooi, maar ook veel klimwerk. Bij de 2e grot hebben we zelfs een heel stuk via water gezwommen/gelopen. Na de lunch zijn we gaan kayakken door de mangrove van Bonaire. Heel relaxt en veel mooie dingen gezien, zelfs schildpadden! Nu wel ’s Avonds de stad in geweest, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de festiviteiten ’s avonds echt heel gezellig zijn voor de lokale bewoners, een leuke samenkomst, maar voor ons was het toch een beetje te mat allemaal om echt los te komen.
Donderdagmiddag zijn we weer op pad gegaan met Hans, maar nu gingen we rotsklimmen. Eerst iets van 20meter abseilen, daarna wat rotswandjes beklimmen, wat best zwaar is en spierpijn opleverd! En toen weer het dal uit en terug naar het guesthouse. Onze laatste avond toch nog weer de stad in ff wat drinken.
De laatste dag vrij weinig gedaan, wat gewinkeld in Kralendijk en toen weer terug naar Curaçao met het geweldige grote vliegtuig. Al met al was het een zeer relaxte reis en is Bonaire gewoon een relaxt eiland, waar je goed kan bijtanken na een vermoeiende periode en ook veel leuke outdoor activiteiten kan doen!
En nu weer aan het werk. Maandag ga ik beginnen met KNO, ik heb er zin in! Eerst natuurlijk nog wel ff goed van het weekend genieten!
Ow ja enne dinsdag ga ik mijn halfjarige jubileum op dit eiland alweer vieren, jeetje de tijd gaat snel!
tot snel dikke kus Ruth
p.s. de foto's staan weer in het fotoboek na de foto's van Jamaica
tot snel dikke kus Ruth
p.s. de foto's staan weer in het fotoboek na de foto's van Jamaica
16 Oktober 2006 - 11:32
(tante) Marike:
Hello meissie,
Heerlijk om alles te lezen en te zien...alsof je het zelf beleeft! Gisteren was ik bij opa en heb ik de dame van de receptie heel lief aangekeken...en ja, ik kon via haar PC en een gedraaid beeldscherm jouw site aan opa laten zien (hij vraagt vaak aan mij, hoe het met jou gaat...of hij bedoelt, dat ik wel regel, dat we dus op het internet kunnen...). Hij vond het ook geweldig. We hebben even gelachen om de foto waar jij in Jamaica in een auto stapt met allemaal plaatselijke bewonders....well, ik begrijp dat je in december naar huis komt, heerlijk om je dan even te zien...je moeder moet de electrische deken dan maar klaarleggen...hier alles weer goed...René is net 2 weken geleden geholpen aan een cholecystitis...haha, ff je kennis checken...verhalen volgen. Kus, ook van je nichtje en van je opa. -
19 Oktober 2006 - 21:48
Kimberley:
lieve ruth mo0ie site ho0r ik mis je hier wel erg maar jhaa ik spreek je n0g wels he d0ei xxx